Årsmöte 2017

Tack för en god uppslutning till årsmötet och det engagemang ni visar med förnuftiga tankar och synpunkter och som bidrar till föreningens demokratiska utveckling. Stort Tack också till konstkonsulent Anneli Berglund som avsatte  tid att leda mötet. Till Eija Vartiainen och Anita Andersson ett speciellt Tack som varit eldsjälar i AlvART sedan 7år och till Paula Strömberg som målinriktat arbetat i styrelsen Stort Tack!

Föreningen välkomnar nya ledamöter Elisabet Engqvist och Maria Wirsèn till ett intressant och utvecklande styrelsearbete samt önskar Jane Cherry välkommen tillbaka.

 

Månadens konstnär

Mars månads konstnär Lilian Lennqvist Kalmar

Lilian har många ”järn i elden” omättlig i sin nyfikenhet och kan både hantera penslar och tänger, se mer av Lilian  Välkommen Lilian!

Februari månads konstnär Jan Svensson Karum Borgholm

Jan är den målande lantbrukaren som skapar bilder från sin gård i Karum, han kan sin gård, sina traktorer och fångar in detaljerna på ett helt fantastiskt sätt, hans målningar är alldeles speciella och mycket personliga.

Januari

Barbro Törngren Kalmar

Olivträd akrylmålning

Vickleby bygata 2016

Barbro har en stor kärlek till Öland och det vackra landskapet och det syns i hennes målningar, det är lätt att beröras och ta intryck av hennes bilder. Barbro har en stor känslighet för de varma färgtonerna och som är behagliga för ögat.

Läs mer om Barbro i hennes egen presentation på sin sida

 

Fjärilsprojektet i Glömminge

Uppföljningen av ”Önsketrädet” i Glömminge backe  2015 finns nu dokumenterad. Resultatet av alla de önskningar som besökarna på skördefesten bidrog med blev till ett Projekt 2. Ett broderi med text, bilder och monterade fjärilar från trädet. Projekt 2 finns nu i tryck och är en berättelse om processen och om människors tankar och önskningar. Vackert illustrerad på 32 sidor. Finns att köpa för 50kr. Ring 070 9540947

img_4031

Ölands skördefest 2016

Skördefesten på Öland 20 år!

Samlingsutställning i Glömminge gamla skola. Ett 10-tal konstnärer från AlvART kf. visade konst och konsthantverk under skördedagarna.   Antal besökare blev storslaget > 1700 personer.  

dsc_0008

”Har du optimerat din hårddisk lille vän?”

en parafras av Peter Tillbergs ”Blev du lönsam lille vän?”

img_4040

dsc_0007

På Himmelsberga konsthall visades uppföljningen till önsketrädet i Glömminge från 2015

dsc_0043

I samlingsutställningen deltog också   Maria Wirsen, Jan Svensson, Jane Cherry, Paula Anneli Strömberg och Gunilla Pontmark med målningar och skulptur.  

dsc_0052

dsc_0048

img_3555